Девора Аврамова

Изключително талантлива, амбициозна и целеустремена. Devi Avramova e състезателка на клуб по ориентиране “Узана” Габрово и клуб по лека атлетика “Берое” Стара Загора. Последните няколко години, Девора се пренасочи изцяло в леката атлетика и несъмнено направи отличен пробив. Деви е част от елита на България на средни и дълги бягания! Вижте какво е споделила с нас ⬇️

1. Представи се.- Казвам се Девора Аврамова на 20г. съм от Габрово, но в момента уча в Стара Загора.

2. С какъв спорт се занимаваш?- В момента с лека атлетика, но преди тренира ориентиране и ски-бягане.

3. Вземаш ли участие в състезания по други спортове? Ако да – какви?- Основно в лекоатлетическите и други шосейни пробези.

4. Предвид тинейджърската ти възраст, мислил/а ли си дали след време спорта ще бъде все още неотлъчна част от твоето ежедневие? Ако да – защо? Какви предимства ти дава?- Вярвам, че движението е ключът към здравето – физически и психически. Бягането е голямата ми страст. Определено искам да остареем заедно😊.

5. Разкажи ни някой забавен твой момент, свързан със бягането? – Определено са моментите, когато се въргалям на тревата, когато приключвам тежка тренировка и хората ме гледат все едно съм в родилни мъки. Голяма картинка си е.

6. Ти си един от редовните участници на „Мисионис Трейл“. Какво ти харесва в състезанието? – Фактът, че е в гората. Обичам да бягам в гората!

7. А какво не ти харесва? Препоръки.- Паааас😋

8. Календарът в България по състезанията по бягане е изключително богат. От началото на годината, всеки уикенд е запълнен с разноборазни стартове в почти всяка една точка на България. Какво според теб е нужно на едно такова състезание, да е достатъчно атрактивно, посещаемо, желано и успешно? – Проблемът на повечето състезания е, че нямат особена гласност ( реклама). Сред нашето малко бегаческо общество е лесно да научиш за някое ново състезание, но мисля че за хора, които сега започват или нямат познати е трудно.

9. Предвид положението, което се намираме относно пандемията с COVID-19 е много трудно да се запази мотивацията на един спортист. Много атлети по Света са възпрепятствани да тренират в нормални условия. Как това се отразява на теб? Продължаваш ли да си следваш до колкото е възможно тренировъчния си план или си взел малко „отпуска“? – Честно, аз не съм от хората, които обичат да почиват. Обичам да се движа. Мисля, че трябва да бъдем отговорни към себе си и другите. В един момент всичко ще свърши и обществото ще си е припомнило, че трябва да оценява простите свободи. Обичам това, което правя и фактът, че състезанията са отменени не може по никакъв начин да навреди на мотивацията ми. Тренирам, заради себе си.

10. Една от целите на нашият отбор „Вариант 5“ е да стимулираме подрастващото поколение да се занимава активно със спорт, да са сред природата и да бъдат по отговорни и дисциплинирани. Какво би посъветвал децата и твоите връстници. – Много се радвам и подкрепям такива инициативи. Децата трябва да бъдат поощрявани да спортуват и учени да обичат природата. Имам малка сестра и сърцето ми се къса, когато разбера, че цял ден е била у дома на телефона, а не навън да играе и да се радва на хубавото време.

11. Да те очакваме ли на Мисионис Трейл 2020? – Даа!