Калоян Петров

Представяме ви Калоян Петров – момчето, което е винаги усмихнато, забавно, но и същевременно целящо да покаже на конкурентите си, че високо поставената “летва” е именно от него! Какво сподели Коко с нас? Вижте сами ⬇️

1. Представи се.- Казвам се Калоян Петров, на 16 години от Търговище.

2. С какъв спорт се занимаваш?- Занимавам се с ориентиране.

3. Вземаш ли участие в състезания по други спортове? Ако да – какви?- Взимам участия в състезания по лека атлетика.

4. Предвид тинейджърската ти възраст, мислил/а ли си дали след време спорта ще бъде все още неотлъчна част от твоето ежедневие? Ако да – защо? Какви предимства ти дава?- Не съм мислил за след време, да продължа да се занимавам със спорт, защото имам други мечти. Но мисля, че винаги ще продължа да спортувам, просто за удоволствие и здраве.

5. Разкажи ни някой забавен твой момент, свързан с бягането? – Ами не се сещам.

6. Ти си един от редовните участници на „Мисионис Трейл“. Какво ти харесва в състезанието?- Харесва ми това, че мястото, трасето и хората, които участват ме радват. Състезанието е добре организирано и е в хубаво време от годината.

7. А какво не ти харесва? Препоръки.- Не мисля, че има нещо, което да не ми харесва.

8. Календарът в България по състезанията по бягане е изключително богат. От началото на годината, всеки уикенд е запълнен с разноборазни стартове в почти всяка една точка на България. Какво според теб е нужно на едно такова състезание, да е достатъчно атрактивно, посещаемо, желано и успешно? – Според мен, за да е посещаемо едно състезание, трябва да са обявили, че ще има хубави награди. Хората, които правят състезанието, трябва да са показали през годините, че се стараят достатъчно, за маршрутите и цялата му подготовка.

9. Предвид положението, което се намираме относно пандемията с COVID-19 е много трудно да се запази мотивацията на един спортист. Много атлети по Света са възпрепятствани да тренират в нормални условия. Как това се отразява на теб? Продължаваш ли да си следваш до колкото е възможно тренировъчния си план или си взел малко „отпуска“? – Предвид положението в момента имам повече свободно време, защото няма състезания. Липсата на състезания ми се отразява доста зле, депресирам се, че не е както съм свикнал. Но това не ме спира да тренирам физически. В момента, не тренирам технически по никакъв начин, поради липсата на състезания.

10. Една от целите на нашият отбор „Вариант 5“ е да стимулираме подрастващото да се занимава активно със спорт, да са сред природата и да бъдат по отговорни и дисциплинирани. Какво би посъветвал децата и твоите връстници.- Бих ги посъветвал да правят това , което им доставя удоволствие. Ако нещото , което им доставя удоволствие е спорта, мога само да им кажа, никога да не се отказват от мечтите си. Да дават всичко от себе си, за да ги постигнат. Ще им кажа, че каквото и да стане, те винаги ще бъдат победители, само защото са опитали.

11. Да те очакваме ли на Мисионис Трейл 2020? Разбира се!