Мартин Аргиров

1. Представи се.
Казвам се Мартин Аргиров на 19 години от град Русе.

2. С какъв спорт се занимаваш?
– Занимавам се с ориентиране от 7 години и се състезавам за отбора ”Истрос” Русе.

3. Вземаш ли участие в състезания по други спортове? Ако да – какви?
– Участвал съм в национални състезания по лека атлетика, кросове и трейл бягания.

4. Предвид тинейджърската ти възраст, мислил/а ли си дали след време спорта ще бъде все още неотлъчна част от твоето ежедневие? Ако да – защо? Какви предимства ти дава?
– Моята цел е да продължавам да се занимавам със спорт и да поддържам рутината, която съм си създал досега. Освен, че ми помага за физическата и психическата ми форма, ориентирането е моето хоби и с него се чувствам пълноценен човек. Също така приятелския ми кръг се намира в този спорт.

5. Разкажи ни някой забавен твой момент, свързан със бягането?
– Всяко едно състезание има своите забавни моменти, но за мен лагерите с отбора създават най-запомнящите се и хубави моменти.

6. Ти си един от редовните участници на „Мисионис Трейл“. Какво ти харесва в състезанието?
– Мога да кажа, че това е едно от любимите ми състезания. Харесвам трасето ,усмихнатите организатори, пътеките и страхотните гледки, коите те карат да спреш и да направиш една снимка. 

7. А какво не ти харесва? Препоръки.
– Няма нещо, което да не ми е харесало.

8. Календарът в България по състезанията по бягане е изключително богат. От началото на годината, всеки уикенд е запълнен с разноборазни стартове в почти всяка една точка на България. Какво според теб е нужно на едно такова състезание, да е достатъчно атрактивно, посещаемо, желано и успешно?
– Както досега да са добре организирани и достъпни за всеки, който желае да прекара един разнообразен уикенд.

9. Предвид положението, което се намираме относно пандемията с COVID-19 е много трудно да се запази мотивацията на един спортист. Много атлети по Света са възпрепятствани да тренират в нормални условия. Как това се отразява на теб? Продължаваш ли да си следваш до колкото е възможно тренировъчния си план или си взел малко „отпуска“?
– Определено не се отразява добре и на мен. Опитвам се да се мотивирам по различни начини, колкото и трудно да е понякога. Продължавам да си тренирам и с нетърпение очаквам сезона ако има такъв. 

10. Една от целите на нашият отбор „Вариант 5“ е да стимулираме подрастващото поколение да се занимава активно със спорт, да са сред природата и да бъдат по отговорни и дисциплинирани. Какво би посъветвал децата и твоите връстници.
– Спортът играе много важна роля в развитието на човека. Мотивирайте се и започнете да тренирате. Опитвайте и наблюдавайте различни спортове докато намерите този, който ви кара да се чувствате добре и щастливи.

11. Да те очакваме ли на Мисионис Трейл 2020?
– Разбира се, с най-голямо удоволствие.