Ренета Ненкова

Амбициозна, всеотдайна и трудолюбива. Ренета Ненкова, е състезателка на клубът домакин, провеждащ “Мисионис Трейл” – SKO “Variant 5” Targovishte. В разгара на тинейджърските си години Ренета показва, че спорта, учението и забавлението могат да вървят ръка за ръка, стига да имаш достатъчно желание!

1. Представи се.- Казвам се Ренета Ненкова на 15г от град Търговище.

2. С какъв спорт се занимаваш?- Занимавам се със спортно ориентиране от 8 години и съм част от отбора на Вариант 5.

3. Вземаш ли участие в състезания по други спортове? Ако да – какви? – Да, ходя на състезания по лека атлетика и съм част от клуба по лека атлетика Мисионис Търговище.

4. Предвид тинейджърската ти възраст, мислил/а ли си дали след време спорта ще бъде все още неотлъчна част от твоето ежедневие? Ако да – защо? Какви предимства ти дава?- Наистина много се надявам спорта да си остане, нещо което правя с удоволствие и да си остане част от ежедневието ми, защото това е начин да се откъснеш от напрегнатия ден, също така е страхотен начин да поддържаш тялото си във форма, а и ми донася удоволствие и хубави моменти.

5. Разкажи ни някой забавен твой момент, свързан със бягането? – Сигурна съм, че имам, но не мога да се сетя.

6. Ти си един от редовните участници на „Мисионис Трейл“. Какво ти харесва в състезанието? – Всичко ми харесва, харесват ми трасетата, организацията, хората и емоциите, също така наградите и най-вече страхотното преживяване.

7. А какво не ти харесва? Препоръки.

8. Календарът в България по състезанията по бягане е изключително богат. От началото на годината, всеки уикенд е запълнен с разноборазни стартове в почти всяка една точка на България. Какво според теб е нужно на едно такова състезание, да е достатъчно атрактивно, посещаемо, желано и успешно? – Според мен състезанието трябва да се популяризира повече, тъй като организаторите правят състезание на едно страхотно и доста високо ниво и може би ако идват още повече хора ще е по-добре.

9. Предвид положението, което се намираме относно пандемията с COVID-19 е много трудно да се запази мотивацията на един спортист. Много атлети по Света са възпрепятствани да тренират в нормални условия. Как това се отразява на теб? Продължаваш ли да си следваш до колкото е възможно тренировъчния си план или си взел малко „отпуска“? – За сега, съм прекратила тренировачния си план и тренирам когато и каквото мога.

10. Една от целите на нашият отбор „Вариант 5“ е да стимулираме подрастващото поколение да се занимава активно със спорт, да са сред природата и да бъдат по отговорни и дисциплинирани. Какво би посъветвал децата и твоите връстници. – Аз мисля, че отговорността и дисциплината се учат от спорта, по скоро ти трябва добра мотивация, особено сега, при тези условия. Бих посъветвала всички, да не се отказват, защото и аз съм в такава възраст в която много ме мързи, някой път ми е тежко на тренировки, но имаш ли правилната мотивация мисля, че всеки от нас може да постигне много неща.

11. Да те очакваме ли на Мисионис Трейл 2020? – Разбира се !