ПОКАНА

2021

РЕЗУЛТАТИ

ВРЕМЕ И МЯСТО

14 Ноември (НЕДЕЛЯ) – „Мисионис Трейл“ – пето издание

Старт-финалната зона е в местността „Парка“ на 6 км от град Търговище, на главния път София – Варна, в непосредствена близост до р-т Ловна среща и е еднаква и за двата дни. GPS координати: 43.205653, 26.516744 👈

 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪСТЕЗАНИЕТО:

 Мисионис Трейл

Мисионис трейл беше логичното продължение за екипа, който създаде и утвърди най-голямото клубно международно състезание по ориентиране в България – купа “Великден”. Натрупаният опит в сферата, както и невероятните природни и исторически дадености на региона определено бяха сериозни предпоставки за вълнуващо и търсено състезание по планинско бягане. През 2021 година състезателите ще имат възможност да бягат по вече утвърдените трасета от 28.6км, 11.2км и 5.5км, както и 1.5км за най-малките участници.

Крепостта Мисионис, известна още като Крумово кале, е един от най-значимите исторически паметници в България. Строена по времето на император Юстиниан І в края на V век, като част от отбранителната система на Византия, днес крепостта Крумово кале разкрива все повече от дълговековната си история и удивява и учени, и туристи. Крепостта е разположена на хълм над реката, в прохода Боаза, в близост до гр. Търговище, в подножието на Преславската планина. Днес Мисионис е обявен за част от културното ни наследство и е включен в списъка на Стоте национални туристически обекта.

 

ОРГАНИЗАТОР:

Състезанията се организират от СКО“ Вариант 5“ Търговище и СКЛА „Мисионис“ Търговище

 

ВРЕМЕИЗМЕРВАНЕ:

Ще бъде използвана електронната система за времеизмерване на Tracksport.eu. Системата е безконтактна, времеизмервателният чип е разположен на гърба на състезателния номер.

По всяко от трасетата ще има определен брой „контролни“ пунктове.

При преминаването си, състезателят ще бъде маркиран електронно или ръчно от представител на организаторите. Поради този факт, състезателите не трябва да прегъват и са ЗАДЪЛЖЕНИ състезателният им номер да е видим по всяко време от състезанието. Обратното може да доведе до дисквалификация.