Начало

💚 Близо до Търговище, в подножието на Преславската планина, се намират руините на голям град, възникнал през късноримската епоха /ІV-VІв./ Мисионис, известен още и като Крумово кале, бил разположен на хълм над реката, в прохода Боаза. Днес той е обявен за част от културното ни наследство и е включен в списъка на Стоте национални туристически обекта.

😎 Трасетата на Мисионис трейл ще ви покажат невероятната природа в този район от множество гледни точки! В петото издание на състезанието, през 2023, ще имате възможност да преминете по трасета от 5,5км / 11,5км или 28,6км, както и детска дистанция от 1,5км.

❗️Крепостта Мисионис, известна още като Крумово кале, е един от най-значимите исторически паметници в България. Строена по времето на император Юстиниан І в края на V век, като част от отбранителната система на Византия, днес крепостта Крумово кале разкрива все повече от дълговековната си история и удивява и учени, и туристи.

⚠️Не пропускайте Мисионис Трейл  на 12-ти ноември 2023 година!  (срок за заявки до 3.11.) – https://tracksport.live/e/misionis-trail-2023

ДЕКЛАРАЦИЯ (pdf) – МОЛЯ ПОПЪЛНЕТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО!